2024. április 27. - Zita

Az SZDSZ és az MDF kéz a kézben

Kóka János, az SZDSZ frakcióvezetője jelenlegi formájában nem támogatja az internetet is sújtó kulturális járulék bevezetését. Az MDF szintén elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormányzat ki akarja terjeszteni a kulturális járulékot az internet-szolgáltató
2008. április 15. kedd 12:31 - Hírextra

Kóka János megállapodott az MSZP-frakció vezetésével, hogy halasszák el a törvényjavaslatról szóló általános vita lezárását, hogy maradjon idő az egyeztetések lefolytatására - olvasható a liberális párt közleményében. Mint írták, az egyeztetést követően az SZDSZ törvénymódosítást kezdeményez a parlamentben, a liberális frakció meggyőződése ugyanis, hogy a "kulturális járulék tervezett bevezetése akadályt jelentene a digitális írástudás és internetes kultúra terjedésében".

A közleményben az is szerepel, hogy az SZDSZ elnöke felkérte Dióssy Gábort, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium államtitkárát, hogy a gazdasági tárca kezdeményezzen egyeztetést az Internet Szolgáltatók Tanácsával és az Informatikai Vállalkozások Szövetségével, és igyekezzenek még ezen a héten konszenzusra jutni a kérdésben.

Pettkó András, az MDF Informatikai kabinetének vezetője a témában megküldött közleményében azt írta: elfogadhatatlannak tartják, hogy a kormányzat ki akarja terjeszteni a kulturális járulékot az internet-szolgáltatókra is, hiszen két héttel korábban még minden parlamenti erő egyetértett abban, hogy további kedvezmények és új tervek szükségesek az internet-használat bővítése érdekében.

Az MSZP az elmúlt hetekben több alkalommal széleskörű egyeztetéseket és adóegyszerűsítést ígért, ezzel szemben a parlament költségvetési, valamint kulturális bizottsága szakmai egyeztetések nélkül fogadta el a törvényjavaslatot - tette hozzá.

Az MDF módosító javaslatot nyújt be annak érdekében, hogy ne valósulhasson meg a kormány internetadóval kapcsolatos átgondolatlan és káros elképzelése - írta Pettkó András.

Az Országgyűlés kedd délután folytatja le a Nemzeti Kulturális Alapról szóló törvényjavaslat általános vitáját, amelynek egyik legvitatottabb része, hogy valamennyi internet hozzáférési szolgáltatás árbevétele után 0,8 százalék kulturális járulékot kell fizetniük az internet-szolgáltatóknak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását