2024. május 5. - Györgyi

Kielégítő eredmények, elmaradt csodák

A Magyar Judo Szövetség (MJSZ) szakmai elöljárói többé-kevésbé elégedetten értékelték a vasárnap véget ért lisszaboni olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságot, amely Ungvári Miklós révén egy ezüst-, Csernoviczki Éva és Braun Ákos jóvoltából pedig két bro
2008. április 14. hétfő 10:25 - Hírextra

Az ötkarikás selejtezősorozat utolsó állomásán az is eldőlt, hogy nem gyarapodott tovább a magyar kvóták száma, azaz hat dzsúdós utazhat a pekingi játékokra Csernoviczki Éva (48), Baczkó Bernadett (57), Mészáros Anett (70), Ungvári Miklós (66), Hadfi Dániel (100) és Bor Barna (+100) személyében.
"Nagyon szép időszakon vagyunk túl, ez volt előzetesen az elvárás a versenyzők felé, csakhogy nem ebben az arányban. A magyar dzsúdósport történetében korábban összesen három nő jutott ki az olimpiára, míg most egy ciklusban sikerült ugyanannyinak. Szóval a lányok húztak egy nagyot, a fiúknál viszont elmaradt a csoda 60, 73 és 81 kilóban. Mindent egybevéve két érem lesz a cél Pekingben. Ami a fiúkat illeti, Ungvári Miklós és Hadfi Dániel tűnik a legstabilabbnak, Bor Barna még fiatal, neki érnie kell" - összegzett az MTI-nek Hangyási László olimpiai sportágvezető.

A paksi mester - a betegség miatt otthon maradt szakágvezető, Nagysolymosi Sándor távollétében - ezután rátért a férfi együttes portugáliai teljesítményére is:
"Burján László gyenge volt, nem közelítette meg azt a szintet, amire képes. Braun Ákos szépen dolgozott, meglovagolta az utolsó kvalifikációs lehetőséget, sajnos nem jött össze. Ezzel együtt harmadik érmét nyerte nagy világversenyen, és továbbra is kerettagként számítunk rá. Ifj. Nagysolymosi Sándor nagy feladat előtt állt, nem tudott hozzá felnőni, a 90 kg pedig mostanában lyukas nálunk, ezt egyelőre az ifjú Farkas Bálintnak sem sikerült betömnie. A visszalépett Hadfi Dánielnek jó sorsolása volt, kár, hogy közbeszólt a mandulagyulladás, míg Bor Barnából sokat kivett az, hogy másodjára sem tudta legyőzni Tmenovot, neki előbb-utóbb minőségi edzőpartnereket kell vásárolnunk."

A nők felkészülését irányító Csák József ötfős csapatából hárman - Csernoviczki Éva, Baczkó Bernadett és Mészáros Anett - már biztos pekingi résztvevőként érkeztek Lisszabonba:
"Két kvóta szerepelt a terveink között, ezt a lányok nagy örömömre túlszárnyalták. A mostani Eb-n külön gratulálok Csernoviczki Évának, akinek remek formája remélhetőleg kitart az olimpiáig. Mészáros és Baczkó jól küzdött, ami pedig a lemaradókat illeti, Szabó Brigittában reménykedtem, de sajnos sérült a válla, Perge Ilona pedig tavaly ment fel 52 kilóba, neki még bele kell erősödnie az új súlycsoportba."

A magyar küldöttség hétfőn négy csoportban érkezik haza Budapestre, a közvetlen járat mellett Amszterdamon, Zürichen és Frankfurton át.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását