2024. április 28. - Valéria

Dupla Fidesz győzelem

A Fidesz jelöltje nyerte a balkányi polgármester-választást vasárnap; az ellenzéki párt színeiben indult Pálosi László az eddigi polgármestert, Marjánné Rinyu Ilonát, az MSZP jelöltjét győzte le 82 szavazatkülönbséggel - közölte Budai Gyula, a Fidesz nagy
2008. április 14. hétfő 06:56 - Hírextra
Mezősi Marianna, a nyírségi kisváros jegyzője a távirati iroda munkatársának azt mondta: az előzetes eredményt a helyi választási bizottság csak a jegyzőkönyvek beérkezése és értékelése után, később teszi közzé.

Budai Gyula szerint a választáson Pálosi László, a Fidesz jelöltje 1570 szavazatot kapott, így a ciklus végéig, 2010 őszéig ő lesz Balkány új polgármestere.

Hozzátette: Marjánné Rinyu Ilonára - akit támogatott az Összefogás Balkányért Egyesület is - 82-vel kevesebben, 1488-an voksoltak.

A még nem végleges eredmény érdekessége, hogy a két jelölt a 2006-os önkormányzati választáson is egymással szemben indult a balkányi polgármesteri tisztségért, s akkor Marjánné Rinyu Ilona 22 vokssal megelőzte a mostani győztest, Pálosi Lászlót.

A vasárnapi időközi önkormányzati választáson, amelyet azért tartottak, mert a nyírségi kisváros önkormányzati közgyűlése januárban feloszlatta önmagát, a közel 5200 szavazásra jogosult közül - a Fidesz választókerületi elnökének tájékoztatása szerint - 3060 helyi lakos adta le voksát, így a részvétel meghaladta az 55 százalékot.

A szavazók a település polgármestere mellett megválasztották a 13 tagú közgyűlés tagjait is, 41 jelölt közül.

Gyenge István, a Fidesz jelöltje nyert az időközi polgármester-választáson Hajdúbagoson - közölte az MTI-vel vasárnap este Jenei Attila jegyző, a helyi választási iroda vezetője.Az előzetes végeredmény szerint az 1618 választásra jogosult állampolgárból 722-en voksoltak - 44,64 százalék -, s összesen 715 érvényes szavazatot adtak le.

A legtöbb szavazatot Gyenge István, a Fidesz jelöltje kapta, így 321 vokssal ő lesz Hajdúbagos polgármestere. A további három független jelölt sorrendben 301, 77, illetve 16 szavazatot kapott.
A hajdú-bihari településen azért kellett kiírni az időközi polgármester-választást, mert a falu korábbi vezetője tavaly decemberben lemondott tisztségéről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását