2024. május 13. - Szervác, Imola

Bíróság elött a szurkolók

Kedden állnak bíróság elé a Nyíregyháza-Diósgyőr NB I-es labdarúgó-mérkőzésen őrizetbe vett garázda szurkolók - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság elnökhelyettese, szóvivője hétfőn az MTI-vel.
2008. április 14. hétfő 14:27 - Hírextra

A szombaton garázdaság miatt szabálysértési őrizetbe vett hat diósgyőri szurkoló ügyében a Nyíregyházi Városi Bíróság kedden dönt - mondta Nyakó Zsuzsanna.

Fülöp Gergely, a nyírségi rendőr-főkapitányság sajtószóvivője emlékeztetett arra: hét személyt állítottak elő különböző rendbontásokért, s közülük egy petárdát hajigáló szurkolót gyorsított eljárásban még szombat este 50 ezer forint pénzbüntetéssel sújtottak. Hat szurkoló, akik a stadionban törtek, zúztak, verekedtek és a rendőröket hajigálták, szabálysértési őrizetbe került, őket állítják bíróság elé kedden.

A rendőr főhadnagy kitért arra is, hogy a szombaton súlyosan megsérült két szurkoló ügyében nem tudták tisztázni sebesülésük körülményeit, az egyik ugyanis azt mondta a nyomozóknak, hogy "nem tudja", míg a másik nem volt hajlandó nyilatkozni.

A randalírozók megfékezése közben két rendőr könnyebben megsérült.

A mérkőzésen - amelyet egyes sajtóállításokkal ellentétben kiemelt kockázatúnak minősítettek és a rendőrség annak megfelelően biztosította - a stadionon belül több esetben volt szükség kényszerítőeszközök használatára a dühöngőkkel szemben. Továbbá a mérkőzés végezetével a vendégszurkoló táborból mintegy 150-200 személy támadólag indult a kordonnál rájuk vigyázó 22 rendőr felé. Mivel agresszív magatartásukat többszöri felszólításra sem hagyták abba, a rendőrök saját testi épségük védelmében kénytelenek voltak gázsprayt és gumibotot használni - emlékeztetett a rendőrségi szóvivő.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását