2024. május 2. - Zsigmond

A belügyminiszter nem örül a kitiltás csökkentésének

Élesen bírálta Jörg Schönbohm szász belügyminiszter a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) legújabb döntését, amely ötről három évre csökkentette a stadionban kisebb rendbontást elkövető szurkolók kitiltásának idejét.
2008. április 14. hétfő 08:08 - Hírextra

"Ez az engedékenység további rendbontásra buzdítja a huligánokat" - mondta Schönbohm.
A DFB elnöksége legutóbbi ülésén határozott arról, hogy azokat a szurkolókat, akik petárdát, füstbombát vagy bármilyen más tárgyat a pályára bedobnak, vagy engedély nélkül a játéktérre lépnek, azzal büntetnek, hogy az eddigi öt helyett három évre kitiltják az összes német stadionból.

"Az enyhítés előtt a DFB több hónapig egyeztetett politikusokkal, rendőrségi szakemberekkel, pszichológusokkal" - reagált Schönbohm szavaira Harald Stenger, a DFB sajtószóvivője. "A büntetésnek nem az a célja, hogy száműzzük a szurkolókat, hanem rá akarjuk szoktatni őket a lelátón való helyes viselkedésre. A nevelő célzatnak a hároméves kitiltás is tökéletesen megfelel. Súlyosabb esetekben változatlanul érvényben marad az örökös kitiltás."

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását