2024. április 23. - Béla

Öt embert még keresnek a tegnapi tüntetések kapcsán

Összesen 59 embert állítottak elő a rendőrök a péntek esti megmozdulások kapcsán, öt embert még keresnek - tájékoztatta Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton az MTI-t.
2008. április 12. szombat 18:23 - Hírextra

Elmondta: közülük a legtöbbet - 53 embert - jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt vezettek elő. További két ember rendzavarást követett el, hárman pedig közbiztonságra veszélyes eszközt birtokoltak - tette hozzá.

A szóvivő közölte, az előállítottak közül egy ember követett el bűncselekményt, akit garázdaság miatt állítottak elő. Mint mondta, a szovjet emlékművet megrongáló hat fős társaságból - ezen a férfin kívül - öt embert még keresnek.

Az ITAR-TASZSZ hírügynökség szombaton arról számolt be, hogy a budapesti orosz nagykövetség figyelemmel kíséri a szovjet katonai emlékmű körül kialakult helyzetet.

Budapesti orosz diplomaták a hírügynökség tudósítójának elmondták: a történteket követően orosz diplomaták jártak a Szabadság téren, ahol megállapították, hogy az emlékmű nem szenvedett károsodást, de az április 4-én ott elhelyezett koszorúkat szétdobáltak.

A pénteki eset nem az első ilyen incidens, de a magyar vezetés és a magyar társadalom eddig mindig megfelelően reagált az ilyen és ehhez hasonló szélsőjobboldali kilengésekre - vélekedtek az orosz diplomaták, akik azt is megjegyezték: remélik, ez most sem lesz másként.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását