2024. április 29. - Péter

A Fidesz számon kér

Somogy megye közgyűlésének Fidesz-frakciója aggodalmát fejezi ki amiatt, hogy a taszári repülőtéri bázissal, valamint a 67-es főúttal kapcsolatos választási ígéretekből eddig semmi nem valósult meg, ellehetetlenítve Kaposvár logisztikai központtá válását
2008. április 11. péntek 07:37 - Hírextra

A somogyi Fidesz-frakció vezetője a témában tartott sajtótájékoztatóján számon kérte a térség szocialista országgyűlési képviselőjének, egyben a somogyi önkormányzat tanácsnokának, Kolber Istvánnak a korábbi ígéreteit a két éve tartó taszári "agónia" megszüntetéséről. Sérelmezte, hogy a pécsi légi mentőbázist nem Taszárra, hanem Tolna megyébe telepítik, holott ez kitűnő alkalom lehetett volna a taszári objektum reptérfunkciójának részbeni újjáélesztésére.

Elmaradt a 67-es és 65-ös főutak fejlesztése, ami miatt ma Kaposvár az ország két olyan megyejogú városainak egyike, amelyet sem autópályán, sem gyorsforgalmi úton nem lehet megközelíteni - hangsúlyozta Csorba Ottó, aki szerint az, hogy szerdán a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács végre döntött a taszári repülőtér hasznosításának elindításáról, "csak egy halványan pislogó gyertyafény az alagút végén".

Aa Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács egyhangúlag támogatta a taszári repülőtér hasznosításának elindítását. Kolber István, a Miniszterelnöki Hivatal fejlesztéspolitikai államtitkára, a taszári ügyek miniszterelnöki megbízottjának beszámolója szerint első lépésként egy rövid határidős piacfelmérő felhívás közzétételét tervezik a befektetői elképzelések megismerésére, megkezdődik a tervek önkormányzati, valamint lakossági egyeztetése, majd ezt követően írják ki a nemzetközi pályázatot a reptérbázis hasznosítására.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását