2024. május 3. - Tímea, Irma

Videók is lesznek a Flickr-en

Videós szolgáltatással bővült a Yahoo-féle Flickr fotómegosztó. A világ második legnépszerűbb fényképmegosztó oldalán legfeljebb 90 másodperces, 150 megabájtos felvételeket lehet elhelyezni évi 24,95 (4 ezer forint) dolláros előfizetés ellenében.
2008. április 10. csütörtök 12:26 - Hírextra
A Yahoo felmérése szerint a 18-44 év közötti korosztály több mint 40 százaléka rendszeresen készít rövid videókat fotózás közben. Az anyagokat a többség a készüléken - digitális kamerán, mobiltelefonon - vagy számítógépen mutatja meg a családtagoknak, barátoknak, 20 százalék pedig csak az "asztalfióknak" dolgozik.

A hét nyelven elérhető szolgáltatás ezeket a hobbifotósokat, hobbifilmeseket célozza. A felvételek a felhasználó fényképalbumai között kapnak helyet. "A személyes jellegű videókat a legtöbben nem töltik fel a videómegosztókra" - mondta Kakul Srivastava, a Flickr termékfejlesztési igazgatója. "Hatalmas piaci rés tátong, mi ezt akarjuk betömni."

A Flickr 2004-ben indult, azóta már több mint kétmilliárd fényképet töltöttek fel a regisztrált felhasználók. A közösségi portál idén februárban 42 millió látogatót vonzott, ami 53 százalékos emelkedés a 2007 februárjában mérthez képest. A Yahoo 2005-ben vásárolta fel a portált, sajtójelentések szerint 35 millió dollárt fizetett érte. A legnagyobb rivális, a Facebook fényképmegosztó látogatóinak a száma februárban 65 millió felett volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását