2024. július 20. - Illés

Az AIDS megelőzésére is tanítanak

AIDS elleni védekezésre felkészítő tanórákat rendszeresítenek Nyugat-Ukrajna iskoláiban.
2008. április 10. csütörtök 08:37 - Hírextra
Az Iskola az AIDS ellen elnevezésű fakultáció keretében heti két órában világostíják fel majd öt nyugat-ukrajnai megye (Kárpátalja egyelőre nincs köztük) iskoláinak 8-11. osztályos tanulóit arról, miként terjed a HIV-fertőzés és hogyan kell védekezni ellene. A diákok ismereteket szereznek arról is, milyen szabályokat kell betartaniuk a HIV-fertőzött vagy AIDS-beteg emberekkel való érintkezés, együttélés során. Az iskolások érdekes szerepjátékok, ismeretterjesztő filmek és speciális tréningek révén tanulják meg, miként kerülhetik el a ma még gyógyíthatatlan betegséget - jelentette a vezsa.org ivano-frankivszki internetes hírújság.

Ivano-Frankivszkban a Szolidarniszty keresztény jótékonysági alapítvány már elkezdte a tanfolyamokat vezető pedagógusok AIDS-megelőző kiképzését.

Ukrajnában, ahol igen gyors ütemben terjed a fertőzés, tavaly 120 ezer HIV-pozitív személyt és 22,5 ezer AIDS-beteget tartottak nyilván. Eddig több mint 12 ezer ukrán halt meg a gyógyíthatatlan kórban. Szakemberek becslése szerint hat év múlva a HIV-vírust hordozók száma megközelíti a félmilliót Ukrajnában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását