2024. május 4. - Mónika, Flórián

Győrött Európa legjobbjai

Tizenkét ország nemzeti együttese száll medencébe a vízilabda női ifjúsági Európa-bajnokságon, melyet augusztus 3. és 10. között Győrött, a Rába Quelle fürdőben rendeznek meg – hangzott el a rendezvény szerdai sajtótájékoztatóján.
2008. április 9. szerda 13:22 - Hírextra

Borkai Zsolt, Győr polgármestere – aki az esemény fővédnöke is – hangsúlyozta: minden olyan lehetőséget felkarolnak, amely a sport népszerűsítését szolgálja.

"Bízom benne, hogy az Európa-bajnokság olyan nagy sportértékkel bíró verseny lesz, melyre szívesen emlékszünk majd vissza" - fogalmazott a polgármester.

Köpf Károly, a Magyar Vízilabda Szövetség főtitkára kiemelte: az ország nemcsak a kiváló eredményekre lehet büszke, hanem arra is, hogy már több, óriási közönségsikerrel zárult nemzetközi rendezvénynek adott otthont.

"A női vízilabda a sportág egyik fiatal ága, eredményességben mégis kezdi utolérni a férfiakét. Gondoljunk csak arra, hogy a hölgyek már kétszer nyertek világbajnokságot. Bízom benne, hogy a győri Európa-bajnokság komoly lökést ad az utánpótlás-nevelésnek is. Mi a szakmai hátteret, a győriek pedig a feltételeket biztosítják."

Szakadáti László, az Európai Úszó Liga (LEN) magyar igazgatója így fogalmazott:
"Hazánk még nem volt házigazdája női utánpótlás Európa-bajnokságnak, a győri viadallal azonban teljessé válik a kép."

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását