2024. május 6. - Ivett, Frida

Felfüggesztett fogházra ítélték az édesapát

Első fokon 10 hónap, két évre felfüggesztett fogházbüntetésre és a vezetéstől való kétéves eltiltásra ítélte a Zalaegerszegi Városi Bíróság szerdán azt az apát, aki tavaly ősszel átengedte kilencéves gyermekének egy quad motor vezetését, a fiú azonban fel
2008. április 9. szerda 11:45 - Hírextra

A védő kérésére erkölcsi okokból elrendelt zárt tárgyalás után a bíró az ítélet indoklásában kifejtette: az apa közúti közlekedésre alkalmatlan járművel vitte motorozni fiát a Nagykanizsához tartozó Korpaváron. A motornak nem működött a hátsó fékje, nem volt megfelelő a guminyomása, és a férfi "szeszesitaltól befolyásolt állapotban" közlekedett, mielőtt a vezetést átengedte kilencéves fiának.

A fiú elvesztette uralmát a jármű felett, kisodródott az útról és felborult. Sérülései olyan súlyosak voltak, hogy a kórházba szállítást követően meghalt.

Az apa hivatásos sofőrként dolgozott, motorozni mégis úgy indult, hogy előtte, sőt közben is több sört megivott. Felelőtlenségéért akkor is vállalnia kell a következményeket, ha elveszítette egyetlen gyermekét, mert a gyermek halála a szülő meggondolatlansága miatt következett be - indokolt a bíró.

Hangsúlyozta, hogy az apa beismerte és megbánta cselekedetét, de a gyermek életkora miatt alkalmatlan volt a vezetésre, annak ellenére, hogy szülei ezt korábban többször is megengedték neki.

Súlyosbító körülményként értékelte azt is, hogy a férfi többszörösen megsértette a KRESZ-t, és hogy elszaporodott az ittas vezetéses esetek száma is.

Az apa mentesítést kapott a büntetett előélet következményei alól, de a járművezetéstől való kétéves, teljes körű eltiltás miatt fellebbezést nyújt be, ezért az ítélet nem jogerős.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását