2024. május 9. - Gergely

Ötezer önkéntes segít

Ötezer önkéntes segédkezik majd az osztrák-svájci közös rendezésű, júniusi labdarúgó Európa-bajnokság lebonyolításában. Hatvan országból válogatták ki őket. Összesen csaknem tizennyolc ezren jelentkeztek, hogy a két ország történetében legnagyobb sportren
2008. április 8. kedd 12:00 - Hírextra
De az UEFA vezetősége is elismeri, hogy önkéntesek nélkül egyszerűen képtelenség lenne ilyen nagyszabású programokat megszervezni és lebonyolítani.

A jelentkezésnél nem számított, hogy ki honnan származik - jöhetett akár Ausztriából, Svájcból, Horvátországból Togóból vagy Brazíliából. Valamennyiükkel interjút készítettek, amely során behatóan kifaggatták őket, vajon alkalmasak-e a munkára. A beszélgetések nyomán szűkült le a kör ötezer főre.
A kiválasztottak a tornának otthont adó helyszíneken - négy-négy svájci, illetve osztrák városban - április 19-étől megszervezett előkészítő tanfolyamokon tudják meg, hogy mi is lesz a "beosztásuk". A szerencsésebbek a stadionokban vagy a szálláshelyeken tüsténkedhetnek majd, netán a csapatokat kísérhetik, esetleg UEFA-vezetőket vagy egyéb fontos személyiségeket, újságírókat kalauzolhatnak.

De lesznek, akik az összecsapásoktól "tisztes lőtávolságban" látják el a feladatukat: utazási vagy szervezőirodákban szorgoskodhatnak, sőt megeshet, hogy parkolókban kell a forgalmat irányítaniuk.

Mivel önkéntes munkáról van szó, fizetés természetesen nem jár nekik. A szervezők csupán étkezési utalványokat és ingyenes tömegközlekedést biztosítanak számukra - és a torna végeztével megtarthatják az Adidas cég által szállított egyenöltözéket. Azt azonban szinte mindenki biztosra veszi, hogy az Eb felejthetetlen élményt és pénzzel nem kifejezhető tapasztalatszerzést nyújt majd a számukra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását