2024. április 28. - Valéria

Koncert a kórházért

Segélykoncertet tartanak szombaton a pásztói Margit kórházért, április közepén pedig festőművészek érkeznek az intézménybe, hogy felajánlott alkotásaikkal segítsenek a kórház anyagi helyzetén. A művészek a jótékony felajánlásokkal azután keresték meg a kó
2008. április 7. hétfő 18:13 - Hírextra

A pásztói kórház tavaly novemberben hozott létre alapítványt, és nyitott számlaszámot, ahová a térség lakosainak, vállalkozóinak anyagi támogatását várták, hogy elkerüljék a csőd közeli helyzetet - közölte Boczek Tibor.

A számlára eddig közel 9 millió forint érkezett, de a befizetett összeg az utóbbi időben már minimális - tette hozzá.

Az igazgató beszámolt a támogatás más formáiról is, így elmondta: április 12-én az Éjféli kiáltás gospel kórus ad segélykoncertet a kórház javára, a programot a pásztói művelődési központban rendezik meg. A "Zenével a kórházért" címmel meghirdetett koncerten fellép a Salgótarjáni Szimfonikus Zenekar is, Szabó Irén, a kórház főorvosa pedig verssel lép a közönség elé.

Április 18-19-20-án 13 magyar, szerb, horvát, szlovák és ukrán festőművész dolgozik majd a kórházon belül kialakított műteremben. Képeiket ellenértékét felajánlják az alapítványnak.
Boczek Tibor elmondta: 2007 januárjáig a kórház nem volt veszteséges. A múlt év áprilisától viszont a 175 aktív ágy száma 20-ra csökkent, emellett 155 krónikus ágyat kell fenntartani, és a finanszírozás során az egészségbiztosítási pénztár a korábbinál 317 millió forinttal juttatott kevesebb pénzt.

A létszámleépítésekkel, a szállítói tartozások csökkentésével és a fizetős szolgáltatások bevezetésével az év végi 70 milliós hiányt 40 millió forintra sikerült lefaragni a Nógrád megyei városban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását