2024. április 23. - Béla

Újra együtt, egyetlen koncertre a Led Zeppelin

Beteljesült rock-rajongók millióinak vágya: 27 év után ismét együtt lép fel egyetlen koncertre a Led Zeppelin. A hírt minden idők legnagyobb hard-rock együttesének három életben lévő tagja, Robert Plant, Jimmy Page és John Paul Jones jelentette be szerdán
2007. szeptember 12. szerda 20:16 - Hírextra

Az alapítványt az Atlantic cég egykori, tavaly elhunyt főnökének tiszteletére hozták létre, és célja egyetemi ösztöndíjak támogatása az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában és Törökországban. A koncertre egy jegy 125 fontba kerül, egy ember csak két darabot vehet, az igénylők között sorsolással döntenek. Már a bejelentés pillanatában gyakorlatilag megközelíthetetlen lett a www.ahmettribute.com, amelyen keresztül az igényléseket el lehet juttatni.

Amint az várható volt, Plant, Page és Jones mellett Jason Bonham, az 1980-ban 32 évesen meghalt John Henry Bonham dobos fia lép színre a Led Zeppelin színeiben. A koncert további szereplői: Pete Townshend, a Who gitárosa, Bill Wyman és a Rhythm Kings, valamint a Foreigner együttes.

A banda 1968 és 1980 között uralta a rock-világot, a blues-ból, a rock and rollból, a folkból, sőt, keleti zenei elemekből szőtt, utánozhatatlan keverékű zenéjükkel. Kilenc stúdiólemezük ma már a műfaj klasszikusa, olyan dalokon nőttek fel zenész- és rajongó nemzedékek, mint a Dazed and Confused, a Whole Lotta Love, a Since I,ve Been Loving You, a Black Dog, a The Song Remains The Same, a Kashmir, az Achilles, Last Stand és mindenekelőtt a Stairway To Heaven, amely évtizedek óta vezeti a rádióban leggyakrabban lejátszott rock-dalok örökranglistáját. (A dal hatására jellemző, hogy Amerikában egy idő után a hangszerboltokból kitiltották azokat a gitárosokat, akik megvásárlandó hangszerüket a Stairway bevezető akkordjaival próbálták ki.)

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását