2024. április 20. - Tivadar

Lengyel László: "Szakértői kormány lehet a megoldás"

Rövid távon nincs komolyabb gazdasági hatása a politikai válságnak - véli a Pénzügykutató Zrt. elnök-vezérigazgatója. Lengyel László szerint már a népszavazás óta beárazták a piaci szereplők, hogy a reformokat nem lehet továbbvinni.
2008. április 6. vasárnap 07:52 - Hírextra
A gazdaságkutató szakember szerint egyetlen kitörési pont lehetséges: ha szakértő miniszterelnököt kérnek fel kormányzásra.

A kormány tehetetlensége eddig is látható volt, így a pénzügyi piac számára már nem okozott nagy meglepetést az elmúlt egy hét, amikor a tehetetlenség intézményesen is megmutatkozott - mondta az InfoRádióban a Pénzügykutató Zrt. vezetője.

A piac már beárazta, hogy a reformok nem folytatódnak. Számukra így jelenleg nem ez jelent problémát, hanem az, hogy a végrehajtott reformok - amelyek szokatlanul drasztikus megszorítást hoztak - nem hoztak felemelkedést. A kormány ugyanis arról nem gondoskodott, hogy a gazdaság is növekedjen - tette hozzá.

A szakember hangsúlyozta: a befektetők a káosz helyett valami újat várnak, ha pedig ezt nem tapasztalják, érdektelenné válnak az országgal szemben. Közömbösségük már jelenleg is érzékelhető, a működő tőke egyre kevésbé lát perspektívát az országban.

Lengyel László szerint a politikai elit jelenleg képtelen a helyzet megoldására, és arra is, hogy olyan embert találjon, aki mind belföldön, mind külföldön hiteles lehet, akinek pusztán a neve hallatán mindenki elhiszi, hogy az ország gazdasága fejlődésnek indul; holott most egy ilyen kormányfő oldhatná meg a helyzetet.

A gazdaságkutató szakember szerint egyetlen kitörési pont lehetséges: ha szakértő miniszterelnököt kérnek fel kormányzásra.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Ozmium
2008. április 6. 13:27
Tisztelt Lengyel László Uram!
Megkockáztatom és innen a talaj mentéről, üzenem Önnek és az összes szakértőnek, hogy egy „frászt”!

Mi az alvégen mindent megtettünk, tudomásul vettük, áldozatot, hoztunk, hogy véget érjen az-az egyenlősdi /amely szerint öten értettek hozzá, tízen jól megéltek belőle/, amit voltak kegyesek 40 éven át a professzorok, szakértők, politológusok, politikusok az országra lakosságára erőltetni.
Beléptünk mindenbe és mindenhová és ennek ellenére, már csak az nem hagy le minket, aki szembejön velünk.

Ebben az értelmiség vezérelte demokráciában, ránk az adózás boldog örömét és a fajfenntartás boldogságát rendelték. Ja meg az üdvözítő szolidalítást.
Sikerült elérniük, hogy a közösségek, márt csak igenekben, és nemekben kommunikálnak egymással.
„Erkölcsi válságban az Ország”, mondja a fő inkvizítor, halálhörgés, siralom, csődtömeg, mondja a csuti elmebajnokság győztese, még-még egy kicsit, mondja a pápai szalontáncos. A kicsik meg még nem józanodtak ki, Szűrös, ex Köztársasági Elnök bejelentése óta.
Lengyel Uram.
Most ön azt állítja, hogy szakértő Miniszter Elnökre lenne szükség. Vajon kire gondolhatott ezzel a "széles" csapással, táncsak nem a csuti Terminátorra, vagy haveri köreire? Vagy Varga Mihály uramra, akinek a Fidesz gazdálkodása a referencia munkája? Netalán hókarú Nauszika jutott az eszébe, aki nem ért a focihoz?
Bárkit említ, MINDEN KEZDÖDIK ELÖLRÖL.

Szerintem, ha a Fidesz kellő tisztelettel, segítő szándékkal állna az ország ügyeihez, 2010-ben már volna értelme, az eddigi áldozatoknak is.
Én hiszek a Gyurcsány szakértelmében, de ha nem hagyják dolgozni, és az Unióban továbbra is mocskolják az ország népét és teljesítményét akkor, majd mi megteremtjük a nyugalmunkat és a létbiztonságunkat.

Kellő tisztelettel figyelmébe ajánlom a HirExra cikkét, „Elbizonytalanodottan Kiben higgyen a magyar?”
A cikk helyettünk a nevünkben szól, mert mi ezt, márt csak kapanyéllel tudtuk, volna megfogalmazni.
dzsuzos
2008. április 6. 12:33
Tisztelt Lengyel Úr! ha talán Ön is válalna valami testhez álló minisztériumot Pl. gazdasági tárcánál megmu tathatná, hogy hogyan is kell ezt csinálni mert olyan ember még nem született aki ne tudna tanácsot adni. Föleg ha ezt nem minimál bérél kell tenni.
dzsuzos
2008. április 6. 12:28
Tisztelt Lengyel Úr ha lehetne név szerint a szakértöket, mert ebben az országban már 18 éve szakértök kormányoznak és látjuk. hogy hol tartunk.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását