2024. május 11. - Ferenc

Magyarok Afganisztánban

A NATO és Magyarország afganisztáni szerepvállalásáról volt szó Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Hamid Karzai afgán elnök pénteki budapesti megbeszélésén. A miniszterelnök és Hamid Karzai afgán elnök a félórás munkamegbeszélés keretében értékelte a szöv
2008. április 5. szombat 08:01 - Hírextra
Mint írták, a megbeszélésen Gyurcsány Ferenc megerősítette, hogy Magyarország újabb hozzájárulásokkal növeli jelenlétét Afganisztánban. A miniszterelnök hangsúlyozta: a magyar szerepvállalás sikerességéhez elengedhetetlen az afgán központi és helyi hatóságok támogatása és együttműködése.

A kormányfő a megbeszélés során szorgalmazta, hogy az afgán nemzeti hadsereg mielőbb kezdje meg egységeinek telepítését a magyarok által felügyelt Baglán tartományba. A miniszterelnök mindehhez Karzai elnök támogatását kérte - tartalmazza a szóvivői iroda közleménye.

A találkozón Hamid Karzai hangsúlyozta, hogy Afganisztán szívesen venné több külföldi, köztük magyar befektető részvételét az ország újjáépítésében, illetve örömmel vennék, ha több afgán diák tanulhatna Magyarországon.

Hamid Karzai Sólyom László meghívására állami látogatáson tartózkodik Budapesten. Találkozott Szili Katalin házelnökkel és Göncz Kinga külügyminiszterrel is; pénteken este még Szekeres Imre honvédelmi miniszterrel is megbeszélést folytat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását