2024. május 6. - Ivett, Frida

Demszky szerint nincs esély a koalícióra

Nem lát komoly esélyt a kormánykoalíció fenntartására Demszky Gábor; a liberális párti főpolgármester ugyanakkor azt is hangsúlyozta a Népszabadság szombati számában megjelent interjújában, hogy véleménye szerint nem lesznek előre hozott választások.
2008. április 5. szombat 11:20 - Hírextra

Elmondta, hogy az SZDSZ valamennyi korábbi elnöke jelen volt, amikor a párt vezetése meghozta a döntést, hogy a szabaddemokrata miniszterek és államtitkárok április végén kilépnek a kormányból.
"Tudtuk, hogy az SZDSZ történetének egyik legfontosabb döntését hozzuk meg, megpróbáltunk végiggondolni minden lehetséges következményt, és végül úgy láttuk, hogy nincs más megoldás" - fogalmazott.

Demszky Gábor szerint a koalíció felbomlásához az vezetett, hogy kiderült: a közös program, "a közösen kiizzadt kompromisszumok" sem tarthatók. Hozzátette, hogy ilyenkor - akár egy házasságban - nem az ajtócsapkodás, hanem a higgadt válás a legjobb megoldás.

A vezető liberális politikus azt is kifejtette, hogy véleménye szerint nem lesznek előre hozott választások, "mert azok Orbán Viktoron kívül senkinek sem lennének jók".

"Hiszem, hogy az MSZP képes lesz kisebbségben kormányozni, annál is inkább, mert az ország gazdasága szempontjából fontos kérdésekben számíthat a liberálisokra. Az SZDSZ felelős ellenzéki párt lesz" - jelentette ki.

A főpolgármester szerint a két párt, az MSZP és az SZDSZ konfliktusa nem jelenik meg fővárosi szinten.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását