2024. április 27. - Zita

Zuschlag: a hűvösön is jár a járandóság

Havonta 95 ezer forint tiszteletdíjat kap a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzattól Zuschlag János, aki börtönben ül, mert bűnszervezetben elkövetett csalással gyanúsítják - írja a Bács-Kiskun Megyei Online.
2008. április 2. szerda 10:18 - Hírextra
Közben "eltűnt" a politikus 35 millió forintja: a 2007-es vagyonbevallásában szereplő összegről ugyanis idén már egyetlen szóval sem tett említést. Az egykori szocialista politikust a rács mögött is törvényesen megilleti a tiszteletdíj. Hiába került ugyanis tavaly szeptemberben előzetes letartóztatásba, nem mondott le sem a kiskunhalasi önkormányzati, sem a megyegyűlési mandátumáról. Noha - mint tegnap (hétfő) megtudtuk - korábbi párttársai áttételesen "üzentek" a kecskeméti Mátyási utcai intézetben tartózkodó gyanúsítottnak: talán mégiscsak jobb lenne, ha önként távozna a testületekből. A konok Zuschlag viszont visszaüzent: nem áll szándékában lemondani mandátumairól. - A törvény, sajnos, nem teszi lehetővé a visszahívását - nyilatkozta tegnap Szabó Károly, a halasi képviselő-testület ügyrendi bizottságának elnöke.

- Jogászok vizsgálták mindkét testületnél a helyzetét, illetve az idevonatkozó törvényeket. Arra a következtetésre jutottak, hogy amennyiben nem vesz részt egy évig a testületek munkájában, akkor automatikusan kizárja magát. Ez az egy év legkésőbb idén szeptemberben jár le.

Mivel pedig mindkét testületbe a szocialista párt listájáról jutott be, ezért a listán következő politikus kerül majd a helyére. Addig viszont Zuschlag János minden hónapban megkapja a megyei önkormányzattól a 25 százalékkal csökkentett, azaz 95 ezer forintos havi tiszteletdíját.

Ez jelenleg az egyetlen jövedelme. A halasi önkormányzattól ugyanis nem kap pénzt, mert a polgármester megvonta - jóllehet (mint írtuk) a törvény szerint járna neki az összeg. Így, ha perelne Zuschlag, akkor még az sem kizárt, hogy visszamenőlegesen is megítélné neki a bíróság a tiszteletdíjat. A politikus egyébként olyannyira képviselőnek érzi magát a testületekben, hogy idén januárban még a vagyonbevallását is kijuttatta a börtönből. Eszerint a megyétől kapott havi 95 ezer forintos jövedelem mellett tulajdonosa egy 3500 négyzetméteres gödöllői építési teleknek, egy BMW 525-ös személyautónak, és 20 millió forint adóssága van. Mindez azért meglepő, mert egy éve még 30 millió forint takarékbetét és 5 millió forint készpénz is szerepelt a vagyonbevallásában. Nem tudni, hogy hová lett 35 millió, amiről maga Zuschlag számolt be a kiskunhalasi tévében 2007 februárjában.
Forrás: HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását