2024. április 29. - Péter

Sok millió forint a kár

Sok millió forintjába kerülhet annak a miskolci férfinak, aki vélelmezhetően okozta az elmúlt hétvégén Miskolcon a csatornarobbanást - mondta Vojtilla László, a Miskolci Vízművek (Mivíz)Kft. igazgatója az MTI-nek szerdán.
2008. április 2. szerda 19:12 - Hírextra

A csatornahálózatban milliós nagyságrendű kár keletkezett, a helyreállítás költségei várhatóan azt a férfit terhelik, aki a csatornába beleöntötte a rovarirtó vegyszert, és amely a vízzel érintkezve robbanást okozott - mondta az igazgató.

Vojtilla László közölte: a szennyvízcsatorna mintegy 80 méteres szakasza sérült meg, ennek mértéke még nem ismert, de vélhetően cserélni kell a vezetéket, a Mivíz szakemberei a helyszínen dolgoznak.
Miskolcon, az Avasalján az elmúlt hét végén, szombat délután történt robbanás a csatornahálózatban. A balesetet az okozta, hogy a családi házas övezet egyik lakója rovarirtó szert öntött a szennyvízcsatornába; az alumínium-foszfid vízzel elvegyülve robbanást okozott. A detonációban az épületek mellett megsérült az utca csatornahálózata is.

A miskolci rendőrkapitányság közveszélyokozás gyanúja miatt indított nyomozást egy 65 éves és egy 30 éves miskolci férfi ellen.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását