2024. április 25. - Márk

Eltűnt a külügyminiszter csomagja

Enyhe diplomáciai súrlódást is okozott a londoni Heathrow repülőtér új 5-ös termináljának műszaki összeomlása - a káoszban eltűnt ugyanis a csomagja Vuk Jeremic szerb külügyminiszternek, aki ezt szóvá is tette brit kollégájának, David Milibandnek.
2008. április 2. szerda 16:03 - Hírextra

Jeremic vietnami hivatalos látogatását befejezve Hongkongon és Londonon keresztül utazott az EU külügyminisztereinek nem hivatalos találkozójára a szlovéniai Brdo Pri Kranjuba. A heathrow-i átszállás során azonban nemcsak az ő bőröndjét, hanem kísérete két tagjáét, és a külügyminiszteri útról tudósító két újságíróét is elkeverték.

Az elegáns megjelenésére sokat adó, de a londoni csomagkezelés kudarca miatt váltóruha nélkül maradt Jeremic szombaton szóvá is tette az ügyet a brit külügyminiszternek. Ő pedig internetes blogjában feljegyezte, hogy az 5-ös terminálon uralkodó áldatlan állapotok diplomáciai incidensekkel is fenyegetnek, hiszen például neki is panaszkodott egy külügyminiszter-társa Szlovéniában a csomagja elvesztése miatt.

David Miliband ugyan nem nevezte meg az illetőt, de a szerb sajtó szerint valószínűleg közbenjárt az ügyben, mivel a csomagokat előkerítették, s azoknak kedden megérkeztek Belgrádba.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását