2024. április 28. - Valéria

Életet ment a kezelés

Bloomberg - Egy új, brit vizsgálat eredményei igazolják, hogy azok az idős betegek, akik magas vérnyomásuk miatt gyógyszeres kezelésben részesülnek hosszabb ideig élnek, és kevésbé vannak kitéve az agyi érkatasztrófa veszélyének.
2008. április 2. szerda 10:59 - Hírextra

A vérnyomáscsökkentő kezelés egyötödével csökkentette a halálozás veszélyét a vizsgálatban résztvevő betegek körében azokhoz képest, akik placebót kaptak, a mai napon az Amerikai Kardiológus Társaság Chicago-i kongresszusán bemutatott vizsgálat szerint. A vérnyomáscsökkentő gyógyszer ugyanakkor az agyi érkatasztrófa veszélyét egyharmaddal, statisztikailag jelentős módon, csökkentette.

Ez a vizsgálat, amely a legnagyobb, amiben a vérnyomáscsökkentő kezelés eredményeit vizsgálták igen idős betegekben, ellentmond azoknak a véleményeknek, hogy a magas vérnyomás kezelése ezen betegek esetén nem jár számottevő előnyökkel. A vizsgálatot végző szakemberek kijelentették, hogy a vizsgálat eredményei alapján az orvosoknak kezelni kell a magas vérnyomást idős betegek esetén is.

"A mi vizsgálatunk előtt az orvosok bizonytalanok voltak abban, hogy az idős betegek ugyanazokat az előnyöket élvezik-e, ha a magas vérnyomásukat gyógyszeresen kezelik, mint ahogy azt a fiatalabb betegek esetén tapasztaltuk," mondta Cristopher Bullpitt a Londoni Imperial College geriátria professzora, a vizsgálat egyik szerzője, aki így folytatta: "a mi eredményeink tisztán megmutatták, hogy az idős betegek számára nagy előnyökkel jár a kezelés."

Az eredmények:

A kutatók 3 845 kórosan magas vérnyomással rendelkező beteget vizsgáltak Európából, Kínából, Tunéziából valamint Ausztráliából, akik vagy placebót, vagy aktív kezelést kaptak.

A halálozás csökkentése: azok esetében, akik aktív vérnyomáscsökkentő kezelést kaptak a halálos agyi érkatasztrófa 39%-ban, a szívelégtelenség (beleértve a halálhoz vezető szívelégtelenséget is) 64%-al, a szív-érrendszeri események (a szívinfarktust is beleértve) 34%-al kisebb arányban fordult elő. Mindezek az előnyök már a kezelés első évében jelentkeztek.

A vizsgálatot idő előtt leállították az aktív kezelés esetén talált előnyök miatt.

Röviden a Servier-ről

A Servier független gyógyszeripari csoport, Franciaországban a legnagyobb, világviszonylatban pedig a második legnagyobb francia gyógyszervállalat. A Servier évente összesen 3,3 milliárd eurós forgalmat bonyolít a világ 140 országában. A Servier több mint 20.000 munkatársat foglalkoztat világszerte, ebből 2.600-an a kutatás-fejlesztés területén dolgoznak. A Servier forgalmának mintegy 25 százalékát fordítja kutatás-fejlesztésre, ami a szektorban tapasztalható átlag duplája. Valamennyi a Servier által a piacra bevezetett gyógyszer saját kutatás eredménye. A Servier jelenleg 78 kutatás-fejlesztési projecten dolgozik, 38 új, innovatív gyógyszer van a klinikai fejlesztés valamelyik fázisában.

Forrás: OTS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását