2024. május 5. - Györgyi

Az EP-képviselők tiszteletdíját ki fizeti majd?

Korábban leszavazott interpellációkat tárgyal mai ülésén az Országgyűlés, emellett megvitatja az Európai Parlament (EP) magyarországi képviselőinek jogállásáról szóló törvény módosítását.
2008. december 9. kedd 07:40 - Hírextra
A nap folyamán csak megtárgyalják a négy leszavazott interpellációról szóló bizottsági jelentést, amelyek elfogadásáról a parlamenti ez évi utolsó ülésnapján, december 15-én döntenek. Az interpellációkat a kancelláriaminiszterhez, a legfőbb ügyészhez, a földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszterhez és a pénzügyminiszterhez címezték.

Lefolytatják az öt frakcióvezető által benyújtott, az Európai Parlament (EP) magyarországi képviselőinek jogállásáról szóló törvény módosításának általános vitáját. A módosítás lényege, hogy az európai parlamenti képviselők tiszteletdíját a 2009-es parlamenti ciklustól kezdődően az EP fizeti.

Megvitatja a Ház a Szülőföld Alap 2007-es tevékenységéről és működéséről szóló beszámolót és az uniós jogharmonizációval összefüggő, a nemzetközi magánjogról szóló törvényerejű rendeletet módosító javaslatot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását