2024. május 6. - Ivett, Frida

Buszbalesetek Magyarországon

Pénteken reggel a Vas megyei Vasszentmihály és Rönök között, a 8-as számú főúton az út menti több méter mély árokba borult egy turistákat szállító autóbusz, amely a romániai Hunyad megyéből az olaszországi Velencébe tartott. A balesetnek egy életveszélyes
2008. március 28. péntek 11:36 - Hírextra

2004. július 25. - Az M1-es autópályán, Lébény térségében az útról letérve az oldalára borult egy Franciaországba tartó román rendszámú autóbusz. A balesetben huszonheten sérültek meg, közülük heten súlyosan.

2005. január 21. - Csongrád megyében, a 43-as főúton, Ferencszállás és Kiszombor között egy román kamion frontálisan ütközött egy román kisbusszal. A balesetben a busz egyik utasa meghalt, többen súlyosan megsérültek.

2006. május 5. - Az M5-ös autópályán, Lajosmizse közelében árokba csúszott egy román autóbusz, amelynek 20 utasa közül ketten súlyosan, 11-en könnyebben megsérültek.

2006. július 17. - Füzesabony közelében az M3-as autópályán egy román rendszámú mikrobusz hátulról belerohant egy tehergépkocsiba. A mikrobusz vezetője és a mellette ülő utas a helyszínen életét vesztette, a többi hét utast súlyos sérüléssel kórházba szállították.

2006. szeptember 22. - Az M5-ös autópályán, a Csongrád megyei Balástyánál összeütközött két román mikrobusz. Egy ember súlyos, 11 könnyű sérüléseket szenvedett.

2006. november 6. - Hajdú-Bihar megyében, a 42-es főút Földes-Sáp kereszteződésében személygépkocsival ütközött egy román rendszámú autóbusz. A baleset következtében az autó sofőrje életét vesztette, míg a buszvezető súlyosan megsérült.

2007. július 19. - Makó közelében, a 43-as főúton egy román állampolgárokat szállító turistabusz összeütközött egy Makó felé tartó, az út bal oldalára áttért, személygépkocsikat szállító trélerrel, melynek következtében a busz a vasúti sínekre zuhant. A balesetben a kamion sofőrje, valamint hat turista a helyszínen meghalt, egy súlyos, kettő életveszélyes, tizenhárom pedig könnyű sérülést szenvedett.

2007. december 3. - Életét vesztette egy román kisbusz vezetője, hét utasa pedig megsérült a Hajdú-Bihar megyei Báránd külterületén, a 42-es számú főúton. A román kisbusz, vélhetően a rossz látási és útviszonyok miatt, belerohant az előtte haladó magyar kamionba, majd átcsapódva az út bal oldalára frontálisan ütközött egy szemből érkező lengyel kamionnal.

2007. december 14. - Az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán, a 152-es kilométerszelvénynél az árokba borult egy román autóbusz. Hárman súlyosan, tízen könnyebben megsérültek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását