2024. április 26. - Ervin

Büntetéssel a munkahelyi szexuális zaklatás ellen?

Semmilyen jogszabály nem ösztönzi a hazai foglalkoztatókat a munkahelyi szexuális zaklatás kiküszöbölésére, ezért törvénymódosítást javasol az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) - olvasható a csütörtöki Világgazdaságban.
2008. március 27. csütörtök 10:03 - Hírextra

A zaklatás "hatályos törvényi tényállása" szinte lehetetlenné teszi az ilyen ügyekben az eredményes eljárást - hangsúlyozta Demeter Judit, az EBH elnöke abban a szakanyagban, amely a tapasztalatokat összegzi.

A zaklatás során az elkövetőnek kell bizonyítania, hogy nem tanúsított olyan magatartást, amely ellenséges, megszégyenítő másra nézve, a valóságban viszont a hatóság feladata a bizonyítékok, tanúvallomások beszerzése. Ami az EBH számára nehézséget jelent, hogy nem a zaklatóval szemben folytat le eljárást, hanem például az intézmény vagy a gazdasági társaság munkáltatói jogokat gyakorló vezetőjével szemben.

Demeter Judit szerint enyhítene a helyzeten, ha egy törvénymódosítással az esélyegyenlőségi tervek kötelező elemévé válna az egyenlő bánásmóddal kapcsolatos eljárási rend kialakítása.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását