2024. június 23. - Zoltán

Por és hőség Cipruson

A Szaharából érkezett sűrű por és az évszakhoz képest szokatlanul magas, 30 Celsius fok körüli hőmérséklet okoz gondot az embereknek Ciprus szigetén. A meteorológiai intézet jelentése szerint kedden minden eddigit meghaladtak az időjárási, légköri értékek
2008. március 26. szerda 07:44 - Hírextra

A fővárosban, Nicosiában köbméterenként 606 mikrogramm porszemet mértek a levegőben, a magasabb hegyekben Tródosz a finom homokszemek köbméterenként a 966 mikrogrammot is elérték. "A porszemcsék mindenhová behatolnak, az orrba és a fülbe egyaránt" - mondta egy nicosiai kőműves a ciprusi rádióban.

Az erős délnyugati szél finom porszemekből álló óriási kiterjedésű felhőket sodort Afrikából a Földközi-tenger egész keleti medencéje fölé. Emellett a hőmérők kedden már harmadik napja 30 Celsius fok körüli hőmérsékleteket mutattak.

A RIK ciprusi televízió jelentése szerint az elmúlt napokban sokan kerestek fel orvosokat és kórházakat kötőhártya-gyulladással és légzési zavarokkal. Az egészségügyi hatóságok felszólították az idősebbeket és a gyermekeket, hogy ne tartózkodjanak hosszabb ideig a szabad levegőn.

Arra lehet számítani, hogy a szokatlan meteorológiai jelenség még néhány napig eltart.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását