2024. április 29. - Péter

Magyar-lengyel állam- és kormányfői találkozók

Hivatalos látogatást tesz ma Budapesten a lengyel államfő. Lech Kaczynski tárgyal a köztársasági elnökkel, találkozik a kormányfővel és a házelnökkel is. A visegrádi együttműködés révén gyakoriak a magyar-lengyel érintkezések, alábbi összeállításunk a két
2008. március 25. kedd 11:23 - Hírextra

2003. március 4-5. - Hivatalos látogatáson Magyarországon tartózkodott Aleksander Kwasniewski lengyel köztársasági elnök. A lengyel államfő tárgyalt Mádl Ferenc köztársasági elnökkel és vendéglátóján kívül találkozott Medgyessy Péter miniszterelnökkel, Szili Katalinnal, az Országgyűlés elnökével, Kovács László külügyminiszterrel és Szájer Józseffel, a Fidesz alelnökével, az Európai Konvent tagjával.

2003. november 20-21. - Lengyelországba látogatott Medgyessy Péter magyar kormányfő, akit hivatalos útjára elkísért Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter, valamint Hiller István, a nemzeti kulturális örökség minisztere. Vendéglátójával, Leszek Miller lengyel kormányfővel tárgyalt és fogadta Aleksander Kwasniewski államfő is. 21-én részt vett a Közép-európai Kezdeményezésnek az Európai Unió bővítése előtti utolsó csúcstalálkozóján.

2006. január 16-17. - Kazimierz Marcinkiewicz lengyel kormányfő munkalátogatást tett Budapesten. Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel tárgyalt és találkozott Orbán Viktorral, a Fidesz elnökével is.
2006. március 24. - Lech Kaczynski lengyel államfő hivatalos látogatást tett Magyarországon. A Sólyom László köztársasági elnökkel folytatott megbeszélésen a visegrádi négyek együttműködéséről és a két országot érintő egyéb külpolitikai témákról volt szó. Kaczynski Győrött felavatta a lengyel-magyar barátság első köztéri emlékművét, s Budapesten fogadta Orbán Viktort, a Fidesz elnökét.

2007. március 22-24. - Sólyom László köztársasági elnök hivatalos látogatást tett Lengyelországban. Az államfő Varsóban Lech Kaczynski elnökkel és Jaroslaw Kaczynski miniszterelnökkel folytatott megbeszélést, Przemyslben magyar-lengyel fórumon vett részt és megnyitotta a lengyel és magyar önkormányzatok konferenciáját.

2007. december 10. - Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a visegrádi négyek ostravai találkozója alkalmával kétoldalú megbeszélést folytatott Donald Tuskkal, az október 21-i parlamenti választás után hivatalba lépett lengyel kormányfővel.

2008. január 31. - Gyurcsány Ferenc kormányfő nem hivatalos munkalátogatásán Varsóban Donald Tusk lengyel miniszterelnökkel folytatott megbeszélést a kétoldalú viszonyról, regionális és az európai integrációval kapcsolatos, valamint energiaügyi és biztonságpolitikai kérdésekről.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását