2024. május 4. - Mónika, Flórián

Döglött hallal nyerte a halászversenyt?

Döglött hallal csalt a legrangosabb nigériai halászverseny győztese: előre becsempészte zsákmányát a folyóba, eldugta és a döntő pillanatban csak előkapta - legalábbis ezzel vádolják a férfit.
2008. március 25. kedd 14:16 - Hírextra

A 48 éves illető szinte puszta kézzel fogta ki 65 kilós halát - csupán két, laza szövésű hálót használt -, amellyel megnyerte az idei viadalt és a győztesnek járó értékes díjakat, köztük egy autót és repülőjegyeket.

Nem sokáig örülhetett azonban ünneplésének és nyereményeinek: pár nap múlva csalás gyanújával őrizetbe vették és megfosztották bajnoki címétől és díjaitól. Óvadék fejében ugyanakkor szabadon engedték bírósági tárgyalásáig, amelyre a nigériai rendőrség szerint hamarosan sor kerül.

Az arungui halászverseny amúgy nekifutásból történik: a mezőny egy vonalban felsorakozik a Fadan Mata folyótól egy kilométerre és startpisztolylövésre megiramodik. Az idén vagy húszezren vettek részt a viadalon.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását