2024. április 30. - Katalin, Kitti

Somogyban nőtt az üdülésicsekk-tulajdonosok száma

Somogyban is egyre népszerűbb az üdülési csekk - összegezték tapasztalataikat a résztvevők kedden Kaposváron, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány sajtótájékoztatóján.
2008. február 5. kedd 21:12 - Hírextra

Az elmúlt két év forgalmát összehasonlító adatok szerint 2006-ban öt és félezer, 2007-ben viszont már 14 ezret meghaladó volt az üdülésicsekk-tulajdonosok száma a megyében.

A somogyi gazdálkodó szervezetek és költségvetési intézmények tavaly több mint kétszer akkora összegért - közel 455 millió forintért - vásároltak üdülési csekket, mint az azt megelőző évben.

Az elfogadóhelyek száma a megyében egy év alatt - 2007 végére - 577-ről 766-ra nőtt, az ezeken a helyeken beváltott üdülési csekk értéke másfél milliárd forintról csaknem 2,3 milliárd forintra nőtt.

Hammer Teréz, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány titkárságvezetője arról számolt be, hogy tavaly mintegy 30 milliárd forint értékben 1,7 millióan vettek igénybe pihenéséhez, üdüléséhez, kikapcsolódáshoz - 27 féle szolgáltatáshoz - üdülési csekket közel 8.000 belföldi szolgáltatónál.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását