2024. július 14. - Őrs, Stella

Elkelt a Versace-villa

Arkagyij Novikov, Oroszország első számú szakácsa vette meg Gianni Versace, az 1997-ben meggyilkolt olasz divatdiktátor Comói-tó partján fekvő csodás villáját, az orosz lapok értesülése szerint mintegy 53,2 millió dollárnak megfelelő összegért.
2008. március 24. hétfő 15:50 - Hírextra
A Villa Fontanelle még a XIX. század elején épült, és sok gazdája volt, amíg Versace 1977-ben meg nem vásárolta, és saját ízlése szerint fel nem újította: állítólag minden egyes burkolatot és tárgyat maga választott ki hozzá. Imádta otthonát, ahol különböző időpontokban megfordult nála többek között Diana hercegnő, Elton John, Madonna és Sting. A divattervező halála óta a villa üresen állt, sok berendezési tárgyát elárverezték, de sokak szerint még ott él benne az édes élet aurája, ez teszi ilyen drágává.

Ami azt illeti, Novikov sem hétköznapi szakács: a 90-es évek elején még az első moszkvai McDonald,s étterembe jelentkezett dolgozni, de nem vették fel, kisvártatva megnyitotta első éttermét, és ma az övé Moszkva harminc legdrágább étterme, egy kaszinó, hét étteremlánc, köztük több olyan, amelyet a középosztálynak szánt, két francia luxus csemegelánc összes orosz boltja, a Globusz Gurmet nevű csemege élelmiszeráruház-lánc, valamint egy 20 hektáron gazdálkodó mezőgazdasági üzem az orosz milliárdosok villái által szegélyezett Rubljovka mellett. Mindemellett vezet egy tévéműsort, amelyben tehetséges ifjú menedzserek vetélkednek, s a győztest mintegy 3800 eurós fizetéssel fel is vette.

Éttermei, amelyekben a moszkvai elit étkezik, arról nevezetesek, hogy visszatérítették a milliárdosokat az egyszerű orosz konyhához, Novikov ugyanis az ételekben nem szereti a sznobizmust.

Más területen nem ennyire egyszerű és természetes: "Az embernek mindene legyen Versacétól, a ruhái, a tárgyai és még a hétvégi háza is" - mondta vásárlásáról.

Állítólag annyira beleszeretett a villába, hogy három millió dollárral többet kínált érte, mint amennyiért meghirdették. Bizonyos azonban, hogy ha drága is volt Versace háza, Novikov nem csinált rossz üzletet. Egyfelől nő a kereslet a "legendás" házak iránt, másfelől a már említett Rubljovka mellett 100 millió dollárért is kínálnak családi rezidenciát, erdővel, tóval, törökfürdővel, pedig az csak egy Moszkva melletti "szokványos" kúria...
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását