2024. április 20. - Tivadar

Zongorával versenyeznek

Öt országból huszonnégy fiatal tehetség vesz részt a kedden kezdődő Nemzetközi Bartók Béla Zongoraversenyen, amelyet immár harmadik alkalommal rendeznek meg Szegeden - tájékoztatta Kerek Ferenc Liszt-díjas zongoraművész az MTI-t.
2008. március 23. vasárnap 10:00 - Hírextra
A versenyre, melyet kétévente Bartók Béla március 25-i születésnapjához kapcsolódóan rendeznek meg, az idén Magyarország mellett Japánból, Kínából, Szerbiából és Spanyolországból érkeznek fiatal tehetségek - mondta a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának dékánja.

A 2004-ben elindított verseny célja, hogy a zongora szakos hallgatók és ifjú művészek Bartók Béla szülővárosa - Nagyszentmiklós - közelében, Szegeden bemutatkozhassanak, valamint, hogy a tehetséggondozáson túl pódiumlehetőséghez juttassanak az arra legméltóbb muzsikusok - fogalmazott a művész.

A vasárnapig tartó háromfordulós megmérettetésen az indulóknak az elődöntőben és a középdöntőben szólóműveket, a döntőben pedig - amelyen Gyüdi Sándor vezényletével a Szegedi Szimfonikus Zenekar is közreműködik - egy versenyművet kell előadniuk. A versenyprogramban a Bartók-művek mellett szerepelnek többek között Liszt Ferenc, Debussy, Chopin, Mozart alkotásai is - közölte a dékán.

A verseny végeredményét vasárnap délelőtt hirdeti ki a Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész vezette zsűri. Délután a résztvevők megkoszorúzzák Bartók Béla nagyszentmiklósi szobrát, majd gálahangversenyt rendeznek a Nákó-kastélyban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását