2024. május 8. - Mihály

Világháborús vetélkedő

Internetes vetélkedőt hirdet a hódmezővásárhelyi Emlékpont-múzeum a második világháborúról; a verseny célja, hogy a diákok minél jobban megismerhessék az egykori eseményeket, találkozzanak a szemtanúkkal, feldolgozzák az általuk elmondottakat - közölte Me
2008. március 22. szombat 10:56 - Hírextra
Az általános és középiskolás diákok számára kiírt verseny első két fordulója tesztfeladatokból, a harmadik forduló pedig egy esszéből áll. A kérdések a közgyűjtemény honlapján (www.emlekpont.hu) olvashatók, a válaszokat, valamint az esszét az emlekpont@emlekpont.hu e-mail címre várják a szervezők.

Az első forduló tesztfeladatainak témaköre a második világháború magyarországi és vásárhelyi vonatkozásai, a második kör pedig a világháborút megjárt katonák, leventék hadifogságáról és a szovjetunióbeli kényszermunkatáborokról szól - mondta a muzeológus.

A harmadik fordulóban kettő-öt oldalas esszét várnak az indulóktól, amelyben egy a világháborúhoz kapcsolódó személyes történetet kell feldolgozniuk a diákoknak. Ehhez a feladathoz nyújtanak segítséget a közgyűjtemény rendhagyó tanórái, illetve az Emlékpont kutatói adatbázisán található interjúk. Az esszé értékét növeli, ha családi vagy ismeretségi körből származó visszaemlékezést dolgoz fel a diák - tudatta a sajtóreferens.

A május közepén záruló vetélkedő győztesei felkészítő tanárukkal együtt július elején részt vehetnek egy kiránduláson, az ausztriai Bruck-Királyhidára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását