2024. július 18. - Frigyes

Lopnak az olaszok

Drákói intézkedésre szánta el magát egy prágai boltos: négyes csoportokban engedi csak be üzletébe a vásárolni óhajtó olasz fiatalokat. Lépését az indokolja, hogy fiatal olaszok, leginkább tinédzserek, akik vakációjukat a cseh fővárosban töltik, szórakozá
2008. március 22. szombat 09:25 - Hírextra
A Mladá fronta Dnes napilap pénteki száma szerint csupán márciusban nagy veszteségeket lesznek kénytelenek leírni a Prága központjában lévő üzletek az olasz tolvajok miatt. "Elárasztják az üzletet, s minden azonnal eltűnik, ami a kezük ügyébe kerül. Egyszerűen lehetetlen szemmel tartani őket" - panaszkodott a cseh napilapnak az egyik üzlet eladója.

"A legnagyobb probléma az, hogy az olasz tanárokat egyáltalán nem tisztelik a gyerekek. A szállodák és az éttermek tulajdonosainak is nagyon komoly problémáik vannak ezekkel a fiatalokkal" - mondta Marie Polednikova, a Caldana utazási iroda illetékese, aki az olasz iskolások prágai vakációit szervezi.

Mindent lopnak: alkoholt, üvegárut, sapkákat, pólókat, játékokat, öngyújtókat, sőt néhányan ennél drágább árukat is eltulajdonítanak, például a finom cseh kristályokat. "Amit csak tudnak, a zsebükbe rejtenek, miközben hangosan nevetnek. Ha nyakon csípünk egy kis tolvajt, teljes nyugodtsággal teszi vissza az eltulajdonított tárgyat a polcra, miközben mosolyogva ennyit mond: scusa, ez csak vicc volt" - idézte az egyik üzlet tulajdonosát a cseh napilap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását