2024. május 2. - Zsigmond

Vasárnap dönt a Liga

Vasárnap dönt az Európai Úszó Liga (LEN) a 2010-es vízilabda Európa-bajnokság helyszínéről Eindhovenben: a közösen pályázó Debrecen és Nagyvárad riválisa Zágráb lesz. Az Eb marketing jogaiért minimum 300 ezer eurót kell fizetni.
2008. március 21. péntek 15:26 - Hírextra

Két ország, két város, egy cél - ezzel a szlogennel kandidál Debrecen és Nagyvárad Magyarország és Románia első közös lebonyolítású sporteseményére. A pénteki sajtótájékoztatón mindkét fél úgy vélte, győzelmi esélyekkel indulnak Hollandiába, élvezve a kormányzati szervek támogatását.

Mihail Groza, Nagyvárad (Oradea) polgármestere elmondta, hogy a város rendelkezik Románia legkorszerűbb vizes létesítményével, amely 2006-ban készült el, s azóta ifjúsági póló Eb-nek és olimpiai selejtezőnek adott otthont. (Utóbbin a román férfi együttes lemaradt a pekingi részvételről).
Kósa Lajos, Debrecen polgármestere hangsúlyozta, a közös Eb lehet a térség legjobb reklámja a történelmi-gazdasági szempontok alapján összetartozó Bihar-Bihor eurorégió megteremtéséhez. Elárulta, hogy a rendezésről döntő LEN Büro előtt 300 ezer euróról indul a "licit", azaz a magyar-román és a horvát fél is megteszi titkos ajánlatát, s csak a győztesét hozzák majd nyilvánosságra.
A két város között 69 km a távolság, a 12 férfi és 8 női válogatottat felvonultató Eb-n a magyar csapat Debrecenben, a román Nagyváradon szerepelne.

Az Eb központi létesítménye a 200-250 millió forintból készülő, 8000 férőhelyes lelátóval tervezett szabadtéri uszoda lenne a hajdúsági városban.

A sajtótájékoztatón a két ország vízilabda-szövetsége szándéknyilatkozatot írt alá, amelynek értelmében hamarosan magyar kapitánya is lehet a román férfi válogatottnak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását