2024. április 20. - Tivadar

Vadai köszöntötte a katonákat

Nagy eredménynek tartom, hogy a Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoport afganisztáni, harmadik váltása is egészségesen térhetett haza - mondta pénteken Vadai Ágnes, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára a szolnoki Kossuth téren megrendezett ünnep
2008. március 21. péntek 16:41 - Hírextra

A 206 fős hazatérő kontingens, illetve a hozzátartozók és érdeklődők előtt az államtitkár elmondta: a magyar állampolgárok büszkék a nemzetközi békefenntartásban résztvevő magyar katonákra, akik elismerést és megbecsülést szereztek a Magyar Honvédségnek és önmaguknak egyaránt.

Hangsúlyozta: a magyar katonák a legveszélyesebb, legnagyobb katonai kihívást jelentő misszióban teljesítettek szolgálatot, egy olyan országban, ahol Magyarország másfél éve sikeresen vesz részt a béketeremtésben, és ahol nem létezik kizárólag katonai megoldás.

Hozzátette: a katonák munkája teszi lehetővé hogy legyen biztonság, megfelelő minőségű ivóvíz, egészségügyi ellátás, hogy működjenek az iskolák, hogy legyen áram, épüljenek utak és hidak. A NATO védelmi értekezletén is megfogalmazódott, hogy Afganisztánban a polgári újjáépítés a reménye a stabilitásnak.

A nemzetközi békemisszió során végzett kiemelkedő munkájuk elismeréséül a külszolgálat befejezése alkalmából a szolgálati érdemjel arany és bronz fokozatát, emlékplaketteket, emléktárgyakat és szolgálati jeleket adtak át a hazatérő katonáknak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását