2024. május 3. - Tímea, Irma

Önként jelentkezett a rendbontó

Önként jelentkezett a rendőrségen egy férfi, akit a március 15-i rendbontással kapcsolatban keresett a rendőrség; hivatalos személy elleni erőszak miatt indult ellene eljárás - tudatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken.
2008. március 21. péntek 17:01 - Hírextra

Közleményükben emlékeztettek rá: a rendőrség korábban nyomravezetői díjat tűzött ki, s az erről szóló hírt internetes oldalán is közzétette hat, a március 15-én elkövetett jogsértésekben részt vevő személy azonosításához kérve a lakosság segítségét.

Az egyik keresett férfi pénteken önként jelentkezett a Budapesti Nyomozó Ügyészségen; a férfival szemben hivatalos személy elleni erőszak bűntett miatt indult eljárás.

A rendőrség továbbra is keres öt férfit a jogsértésekkel kapcsolatban; a férfiak fényképét a rendőrség az interneten - www.police.hu - tette közzé. Jelentkezni többek között az ingyenesen hívható 06-80-555-111 "Telefontanú" zöldszámán, illetve a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámon lehet.
Tóth Gábor budapesti főkapitány minden egyes személy ismertté válása esetén félmillió forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek. A díj annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során tanúként ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi, a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli.

Március 15-én több száz rendbontó randalírozott Budapesten, a Józsefvárosban. A főként fiatalokból álló tömeg a Blaha Lujza térről indult, ahol a Nemzeti Önvédelmi Mozgalom és több radikális szervezet tartott bejelentett rendezvényt. Budaházy György felszólítására a résztvevők közül többen megindultak a Művészetek Palotájához, ahol Gyurcsány Ferenc miniszterelnök részvételével ünnepi gálaműsort tartottak a nemzeti ünnep alkalmából. Az arcukat sállal eltakaró, csuklyás kabátot viselő fiatalok útjuk közben többször összecsaptak a rendőrökkel, és rátámadtak újságírókra is. A rendőrség néhány óra alatt feloszlatta a tömeget.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását