2024. április 26. - Ervin

Három párt már jelölt tagot

A Fidesz és az MDF jelenlegi delegáltját jelöli újra az Országos Rádió és Televízió Testületbe (ORTT), a KDNP új személyt választott, az MSZP még nem döntött a kérdésben - tudta meg szerdán az MTI.
2008. március 20. csütörtök 06:46 - Hírextra

Az ORTT jelenlegi tagjainak - Ladvánszky Györgynek (MSZP), Meszleny Lászlónak (KDNP), Szalai Annamáriának (Fidesz), Tímár Jánosnak (SZDSZ) és Wéber Jánosnak (MDF) - mandátuma március 29-én jár le.

A Fidesz ismét Szalai Annamáriát, az ORTT jelenlegi Fidesz-delegáltját jelöli a testületbe - közölte Havasi Bertalan, a Fidesz frakció sajtófőnöke.

A Kereszténydemokrata Néppárt Tirts Tamást, a KDNP által korábban a Magyar Rádióba delegált kurátorát jelöli - közölte Halász Zsuzsa, a KDNP szóvivője.

Hock Zoltán, az MDF elnökhelyettese az MTI-nek elmondta, hogy a párt ismét Wéber Jánost delegálja az ORTT-be.

Az MSZP szóvivője, Nyakó István annyit közölt, hogy a párt országos elnöksége még nem foglalkozott a kérdéssel, ám rövidesen napirendre tűzik a témát. Az SZDSZ álláspontját a kérdésben az MTI-nek szerda estig nem sikerült megtudnia.

A Köztársasági Elnöki Hivatal szerdán tudatta az MTI-vel, hogy Sólyom László köztársasági elnök és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök közösen Majtényi László volt adatvédelmi biztost jelölte az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elnökének.

A jelenlegi ORTT-elnök, Kovács György mandátuma március 31-én jár le. A rádiózásról és a televíziózásról szóló törvény előírása szerint a megüresedő elnöki tisztségre a köztársasági elnök és a miniszterelnök közösen tesz javaslatot az Országgyűlésnek. Az ORTT elnökét és tagjait az Országgyűlés választja meg, egyszerű többséggel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását