2024. március 29. - Auguszta

Báránybőrbe bújtak az állatkínzás ellen

Több mint egy tucatnyi, bárányjelmezbe öltözött önkéntes zsúfolódott egy szűk kisteherautóba csütörtökön Szeged főterén, hogy felhívják a figyelmet arra, mekkora szenvedéssel jár az állatok élve szállítása.
2008. március 20. csütörtök 15:25 - Hírextra
Magyarországról és Romániából évente 1,7 millió bárányt szállítanak élve dél-olaszországi vágóhidakra, a két-háromnapos utat legtöbbjük a húsvét előtti hetekben teszi meg gyakran szörnyű körülmények között - mondta Pencz Levente, a Fauna Egyesület programigazgatója.

A Sérülékeny küldemény címen futó nemzetközi kampányhoz kapcsolódó szegedi demonstrációval a szervezők arra kívánják felhívni a közvélemény figyelmét, hogy a hosszú távú vágóállat-szállítás kegyetlen és szükségtelen.

Az állatvédő szerint a megoldás az lenne, ha levágott állatok húsát fagyasztva szállítanák, rövidtávon azonban az állatvédelmi ellenőrzések szigorítására lenne szükség. Pencz Levente példaértékűnek nevezte azt a kéthetes ellenőrzési kampányt, amelyet a húsvét előtti időszakban a nagylaki határállomás közetében tartanak.

Farle Csaba, a Csongrád Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állat-egészségügyi Igazgatóság helyettese vezetője az MTI-nek elmondta, hogy az akció első kilenc napjában 26 állatszállítmányt ellenőriztek, ezek közül tizenhatnál találtak problémát, többségük dokumentációs hiányosság volt. Három esetben azonban el kellett rendelni az állatok etetését, itatását, illetve huszonnégyórás pihentetését is.

A román-magyar határátkelőhely közelében két állomás van, Nagylakon és Magyarcsanádon, itt fajonként elkülönítve megoldható az állatok pihentetése - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását