2024. május 2. - Zsigmond

Bajnai modernizálna minket

Modernizációs válságban van Magyarország - jelentette ki Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter csütörtökön, az Országos Területfejlesztési Civil Egyeztető fórum budapesti konferenciáján.
2008. március 20. csütörtök 14:11 - Hírextra
"Az elmúlt nyolc évben Magyarország fokozatosan és egyre nagyobb mértékben maradt el attól az (...) optimális esetben befutható fejlődési pályától, amin az ország járhatna is akár, hogyha jobban tennénk mindannyian a dolgunkat" - fogalmazott Bajnai Gordon, aki szerint ennek legfőbb oka az, hogy "lényeges modernizációs lépések régóta nem tudnak megtörténni intézményi, költségvetési, szervezeti és kulturális értelemben sem".

Bajnai Gordon ugyanakkor azt is közölte: a számok azt mutatják, hogy Magyarország Európa legtöbb országánál jobban teljesít eddig a fejlesztésekben.

Az első fejlesztési terv adatait nézve elmondható, hogy a velünk egy időben csatlakozott országok közül tavaly év végén első helyen állt Magyarország a kifizetéseket tekintve, a források 87 százalékát kifizették már - mondta.

Bajnai Gordon rámutatott: az Új Magyarország Fejlesztési Terv első egy éve után az uniós tagállamok közül első helyen áll Magyarország a pályázatok számát tekintve.

A kérdés - mint mondta - ugyanakkor az: "milyen minőségben tudjuk ezeket a pénzeket elkölteni, hoznak-e minőségi változást az országnak?"

A miniszter szerint minőségében is kiemelkedő elvekkel, szabályokkal rendelkező fejlesztéspolitikát indítottak el. A két átfogó cél az, hogy foglalkoztatásban és növekedésben jelentősen javuljon az ország - fűzte hozzá.

Bajnai Gordon szólt arról is, hogy mindezek érdekében a beruházásoknál fel kell gyorsítani az engedélyezési folyamatokat, valamint egyszerűsíteni kell a pályázatok megírását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását