2024. április 28. - Valéria

Visszavonja a feljelentést az elnök

Nicolas Sarkozy visszavonja a Le Nouvel Observateur című hetilap ellen tett feljelentését, amiért az internetes oldalán azt állította, hogy a francia államfő Carla Brunivel kötendő házassága előtt kompromittáló tartalmú szöveggel SMS-t küldött exnejének.
2008. március 19. szerda 14:56 - Hírextra

A France Info francia hírrádió értesülése szerint a feljelentés visszavonásának tényét az elnök jelenlegi felesége, Carla Bruni-Sarkozy jelenti be a Le Monde című napilap szerda délután utcára kerülő számában közölt "Elég a rágalomból!" című írásában, miután az SMS-ről szóló cikk szerzője, Airy Routier személyesen az új first ladytől kért bocsánatot.

Sarkozy február 7-én hamisítás vádjával tett feljelentést a Le Nouvel Observateur című hetilap ellen. A magazin internetes oldalán előző nap ugyanis azt állította, hogy Carla Bruni olasz származású extopmodell énekesnővel február 2-án tartott esküvője előtt nyolc nappal a köztársasági elnök SMS-t küldött volt feleségének, amelyben ez állt: "Ha visszajössz, mindent lemondok".

A feljelentés nyomán a rendőrség kihallgatta Sarkozy exnejét, Cécilia Ciganer-Albenizt, aki tagadta, hogy ilyen üzenetet kapott volna volt férjétől. Az állítólagos SMS címzettje előtt február 21-én a rendőrség tanúként beidézte az újságírót is, aki azt állította, hogy "megbízható szóbeli információkra" alapozta írását, de elismerte, hogy nem látta azt az SMS-t, amelynek létét kész tényként kezelte.

A cikk szerzője a hírrádióban elmondta: múlt héten saját kezdeményezésére levelet írt Carla Bruni-Sarkozynek, amelyben elnézést kért azért, mert írásával megsértette. A levél nagyon személyes hangú volt, de továbbra sem kérdőjelezte meg az SMS létét. "Továbbra is kitartok álláspontom mellett" - hangsúlyozta az újságíró.

Hozzátette: a first lady, miután levelét megkapta, felhívta telefonon, de arra a kérdésére, hogy a bocsánatkérést elfogadta-e, Airy Routier azt válaszolta: "Ez magánügy".

Szerinte az elnök feljelentését megfélemlítésnek szánta, amely "nem állta volna meg helyét az igazságszolgáltatás előtt" és előbb vagy utóbb Sarkozy azt úgyis visszavonta volna.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását