2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Videóra rögzítette a saját halálát

Öt évre küldte rács mögé a bíróság Szlovákiában azt a volt idegenrendészeti rendőrt, aki két éve egy lőgyakorlaton szíven lőtte a barátnőjét, miközben az áldozat a mobiltelefonjával videóra rögzítette a végzetes jelenetet.
2008. március 19. szerda 16:14 - Hírextra
A trencséni katonai bíróság kedden mondott ítéletet a 22 éves Martin Bolf fölött.

2006 szeptemberében történt: az akkor húsz éves Renáta Okasová elkísérte a holicsi (Holíc) lőtérre gyakorlatozni induló barátját, aki a főnökei tudta nélkül két kézifegyvert és lőszert vitt a el munkahelyéről, majd azokkal egyszerre, két kézzel lövöldözött a céltáblákra. A lány mindezt videóra vette.

A több szlovákiai hírportálon megtekinthető képsor szerint a lánynak háttal álló férfi vadnyugati jelenetekre emlékeztető módon, két pisztollyal ostromolja a céltáblákat, majd szembefordul a lánnyal és néhány lépést tesz felé, aztán még látni, ahogy lassan kezdi felemelni a kezét.

A felvétel itt véget ér, a kép elsötétül.

A mobiltelefon azt már nem rögzítette, hogy a lány pólóját elönti a vér. Még hallani az utolsó mondatát: "Mi volt ez?" Aztán a lány még hármat lép, összecsuklik és a helyszínen meghal.

A nem szándékos emberölésért elítélt Martin Bolf a bíróságon azt állította, hogy a fegyver véletlenül, abban a pillanatban sült el, amikor letette az ablakpárkányra.

Az áldozat szülei, akik a keddi tárgyaláson jelen voltak, meg vannak győződve arról, hogy a férfi hazudik. Szakértőkkel folytatott konzultációik is igazolják a feltételezésüket, miszerint a lányuk mindkét kezét a feje fölé emelte, miközben a gyilkosa célzott lövést adott le rá.

A lövést a bírósági s bírósági szakértők is célzott lövésnek találták. Bolf védője arra hivatkozva kért mérsékeltebb büntetést, hogy a férfi akkor még csak húsz éves volt. Az ügyésznek nem volt ellenvetése, mert mint mondta: ez az adott bűncselekményért kiszabható büntetés felső határa.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását