2024. április 18. - Andrea, Ilma

Rászállt a rendőrség a tüntető fuvarozókra

A KRESZ megsértése miatt 37, a fővárosi behajtási díjak miatt demonstráló fuvarozóval szemben intézkedtek a rendőrök kedden - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán.
2008. március 19. szerda 15:39 - Hírextra

Mint közleményükben írták, kedden délelőtt 9 és este 6 óra között a közúti fuvarozók egyik szervezete figyelemfelhívó céllal kamionokat vonultatott fel nagy számban a Hungária körút Árpád híd és Lágymányosi híd közötti szakaszán.

A rendőrség munkatársai fokozott figyelemmel kísérték az akciót, és ha szükséges volt, intézkedtek a közlekedés rendjének fenntartása, a KRESZ betartása érdekében. Összesen 37 fuvarozóval szemben intézkedtek, és 462 ezer forint helyszíni bírságot szabtak ki, 22 esetben tettek szabálysértési feljelentést - olvasható a közleményben.

A Közúti Fuvarozók Érdekvédelméért Nonprofit Kft. ügyvezetője, Klinka László kedden azt közölte az MTI-vel, hogy a fuvarosok hétfői, a fővárosi behajtási díjak rendszere elleni demonstrációját követően kedden mintegy 500-600 teherautó "közlekedik" a Hungária körúton, hogy felhívják a főváros figyelmét a rendszer hibáira.

Demszky Gábor főpolgármester a fuvarozók tiltakozása kapcsán elmondta: a környezet védelmét, a levegő tisztaságát kiemelten fontosnak tartja a város vezetése, ezért a fuvarozók nyomására sem áll el attól a céljától, hogy élhetőbbé váljon Budapest; így érdemben nem, csak "technikai jelleggel" módosítják a Fővárosi Közgyűlés jövő heti ülésén a nehézgépjárművek behajtási szabályait.

Elmondta, hogy a fuvarozókkal folytatott egyeztetések alapján a módosítások közt szerepel az esetenkénti 10 vagy 20 százalékos díjcsökkentés éppúgy, mint a célforgalommal megközelíthető területek kibővítése, illetve az engedélyek 8 napos kiadási idejének a felére csökkentése.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását