2024. április 25. - Márk

A szerb nagykövetség csalódott

Mély csalódását fejezte ki Szerbia budapesti nagykövetsége a magyar kormány Koszovó függetlenségét elismerő döntése miatt, ami a szerb fél szerint kedvezőtlenül fog hatni a két ország közötti kapcsolatokra - tájékoztatta a nagykövetség szerdán az MTI-t
2008. március 19. szerda 18:20 - Hírextra

Szerbia budapesti nagykövetsége mély csalódását fejezi ki a Magyar Köztársaság Kormányának azon döntése miatt hogy elismerte "Koszovó és Metóhia függetlenségét" - szerepel a közleményben. A szerbek Metóhiának hívják a most függetlenné vált tartomány dél-nyugati részét.

A külképviselet kiemelte: a magyar kormány határozata kedvezőtlenül fog kihatni a két ország közötti kapcsolatokra és együttműködésre. A nagykövetség szerint Koszovó és Metóhia függetlenségének kikiáltása a nemzetközi jog, valamint Szerbia szuverenitásának és területi integritásának a legdurvább megsértése, ami az egész régió biztonságát fenyegeti.

A nagykövetség különösen csalódott amiatt, hogy Magyarország, mint szomszédos ország, "amelynek több megértéssel kellene viszonyulnia Koszovó összetett problémájához, e döntéssel csatlakozott azon országok csoportjához, amelyek igyekeznek legitimitást adni a nem legális Koszovó államnak".

A kommüniké szerint a magyar kormány határozata súlyos megszegését jelenti az ENSZ Alapokmányának, az ENSZ Biztonsági Tanácsa Koszovó jogállását rendező határozatának és a Helsinki Záróokmánynak. A nagykövetség úgy látja, indokolt lenne, ha a magyar kormány felülvizsgálná döntését.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását