2024. április 26. - Ervin

Újabb milliárdos fejlesztések

Nem csökken a fejlesztési lendület a Debreceni Egyetemen (DE): alighogy befejeződött a kardiovaszkuláris és onkológiai centrum több mint 12 milliárd forintos beruházása, máris újabb 6,8 milliárdos fejlesztésre adott be pályázatot az egyetem az Új Magyaror
2008. március 18. kedd 16:18 - Hírextra

Tájékoztatása szerint a természettudományi és műszaki képzés infrastruktúrájának fejlesztésére, a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) keretében, az elérhető legmagasabb összegű, 6,5 milliárd forint támogatásra pályáznak, amihez az egyetem csaknem 315,8 millió forint önrészt biztosít.

A program keretében csaknem 20 ezer négyzetméter új épület készül majd el az egyetem Kassai úti campusán, az orvos-, illetve az agrár- és műszaki centrum területén. Ezen túlmenően számos régi, a természettudományos képzést szolgáló épületet, laboratóriumot is felújítanak.

Kollár József, a DE fejlesztési igazgatója a sajtótájékoztatón bemutatta azt a csaknem tíz kilónyi pályázati anyagot, amit a fejlesztésekkel, illetve a beruházásban elkészülő új épületek működtetésével összefüggésben elkészítettek.

Elmondta azt is: a fejlesztések kapcsán Debrecenben előre dolgoznak. Már elkészült például a műszaki kar 2-3 milliárdos beruházási terve, amelyhez a következő TIOP-pályázaton szeretnének európai uniós forrásokhoz jutni.

Fésüs László rektor a tájékoztatón arról is beszámolt, hogy további nyolc fejlesztési programjuk van folyamatban, amelyeket különféle operatív programokhoz nyújtanak be. Példaként említette a 2-2 milliárdos gyógyszerkutatás-fejlesztési, illetve informatikai kutatás-fejlesztési projekteket.

Az újabb beruházások - sikeres pályázat esetén - 2009 januárjában kezdődhetnek meg a Debreceni Egyetemen - fűzte hozzá a rektor.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Gazdász
2008. március 18. 18:53
Sikerüljön!!! Ilyenekre kell fordítani a pénzt!!! Megtérül!!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását