2024. május 3. - Tímea, Irma

Lándzsás elefántvadászok

Három oroszlánt és négy elefántot ejtettek el az év eleje óta a Kenya déli részén lévő Amboseli természetvédelmi övezetben lándzsás támadók - jelentette be a Wildlife Direct (WD) természetvédő szervezet.
2008. március 18. kedd 17:44 - Hírextra

A WD tudomása szerint a lándzsás vadászok összesen 14 ormányost sebesítettek meg, az állatok közül négy kimúlt.

A lándzsás támadások okai összetettek: szó lehet politikai tiltakozásról, megtorlásról, a termés védelméről, bűnözők akciójáról és kisebb mértékben orvvadászatról is - olvasható a természetvédők közleményében.

A három oroszlán közül kettőt ugyancsak lándzsával sebeztek halálra egy maszájok lakta területen - erről a Lions Guardians oroszlánvédő szervezet információi alapján számolt be a WD, hozzáfűzve, hogy az egyik elejtett oroszlán bőrét lenyúzták és állkapcsát is elvitték. A térségbe vadőröket vezényeltek.

Nyolc hónap leforgása alatt legalább tíz oroszlánt öltek meg az Amboseli park érintett részén, 2001 óta pedig összesen 162-t. Az oroszlánok és az elefántok elleni lándzsás támadások feltehetően összefüggnek egymással.

Az Amboseli Nemzeti Park a Kilimandzsáró tövében, Tanzánia és Kenya határvidékén, 3260 négyzetkilométeren terül el, Afrika egyik legnépesebb elefántpopulációjának ad otthont.

Kenya, amelyet a december végén tartott választások óta számos halálos áldozatot követelő, már-már polgárháborús belpolitikai válság oszt meg, híres gazdag állat- és növényvilágáról és számos nemzeti parkjáról.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását