2024. április 29. - Péter

A Fidesz szerint válságban van az építőipar

A Fidesz szerint válságban van az építőipar - közölte Mádi László, a párt parlamenti képviselője kedden, a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb jelentésére reagálva.
2008. március 18. kedd 12:46 - Hírextra

"Az építőipar mélyrepülése nem fejeződött be, az autópálya építések lényegében leálltak, az uniós pénzek nem jöttek meg, a piacon csődhullám és körbetartozás jellemző" - írta a politikus az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Hangsúlyozta: "a kormányzaton belül nincs kompetens személy, aki foglalkozna az építés ügyével (...) , nincs érdemi párbeszéd a szakmával, nincs koncepció".

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden közzétett adatai szerint az építőipari termelés 2008 januárjában korrekciók nélkül és munkanaptényezővel kiigazítva is 27,4 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól.

Szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazítva a termelés januárban 5,9 százalékkal volt kisebb a 2007. decemberinél. Tavaly az építőipari termelés 14,1 százalékkal maradt el a 2006. évi teljesítménytől.

Az építőipari vállalkozások idén január végi szerződésállományának volumene 29 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól, ugyanakkor a 2008. januárban kötött új szerződések volumene 49,5 százalékkal magasabb volt, mint tavaly ilyenkor.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását