2024. április 29. - Péter

Zidane Ronaldo visszatérésére fogadott

Zinedine Zidane, a franciák világ- és Európa-bajnok futballistája jótékonysági mérkőzésen vett részt egy Sao Pauló-i szegénynegyedben, a találkozón kilenc tonna élelmiszer gyűlt össze a favela lakóinak megsegítésére.
2008. március 17. hétfő 16:00 - Hírextra

"Kicsit hasonlít ez a hely arra a környékre, ahol én felnőttem. Az itteni élet a gyermekkoromra emlékeztet. Ez egy súlyos valóság" - mondta a 2006-os vb után visszavonult labdarúgó a metropolisz 120 ezer szegény ember lakta Heliopolis nevű körzetében tett látogatása alkalmával.

Zidane zöld-sárga mezbe, a brazilok hagyományos szerelésébe öltözve pályát avatott fel, majd több, már szintén visszavonult sporttársával futballozott is. A jótékonysági mérkőzésre nem kellett fizetni a belépőért, a szervezők élelmiszeradományokat vártak az érdeklődőktől.

Az aranylabdás, többször is az év játékosának megválasztott kiválóság brazíliai utazása egybe esik önéletrajzi könyvének portugál nyelvű kiadásával. Sajtótájékoztatóján megkerülhetetlenül szóba került korábbi madridi csapattársa, a jelenleg az AC Milan alkalmazásában álló, térdsérüléséből lábadozó Ronaldo is. Mint utalt rá, 2002-ben már bizonyította, hogy képes az eredményes visszatérésre, s ez most is sikerül neki.

"Többek között éppen ezért hívjuk őt Fenoménnek" - tette hozzá.
Zidane, akit a brazil válogatott hóhérának nevezett a dél-amerikai ország sajtója a hazai sikerrel zárult franciaországi világbajnokság döntője után, elárulta, a brazilok ellen mindig is különleges élmény volt játszania.

"Itt művelik a legjobb futballt, a brazilok újra feltalálták a labdarúgást. Remélem, nem úgy könyvelnek el engem, mint aki valami rosszat tett a braziloknak. Az is csak egy mérkőzés volt, melyen mindkét csapat győzni akart" - utalt az 1998-as fináléra, melyben a franciák többek között az ő két góljával nyertek 3-0-ra a labdazsonglőrök ellen.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását