2024. május 3. - Tímea, Irma

Az SZDSZ tudomásul veszi, de...

Az SZDSZ tudomásul vette a népszavazás eredményét, ezért a mai napon megszavazza azt a jogszabálymódosítást, amely a vizitdíj, a napidíj és a tandíj megszüntetéséről dönt. A népszavazást kezdeményező Fidesz a máig nem tett értékelhető javaslatot a díjak e
2008. március 17. hétfő 21:19 - Hírextra
Az SZDSZ megállapítja, hogy a népszavazást kezdeményező Fidesz a mai napig nem tett semmilyen értékelhető javaslatot a díjak eltörléséből származó károk csökkentésére. Éppen ezért az SZDSZ teljes mértékben támogatja Horváth Ágnes egészségügyi minisztert, hogy az általa kezdeményezett egyeztetéseken próbálja megtalálni az eszközöket a kárenyhítésre és az alapellátás fejlesztésére.

Az SZDSZ egyetért az egészségügyi miniszterrel, hogy a kárenyhítés és az alapellátás minőségének fejlesztésének fedezetét a társadalombiztosítási költségvetésen belül kell megtalálni. Ezért különösen fontos, hogy az egyeztetéseken résztvevő szakmai szervezetek a többlettámogatás igényének megfogalmazásán túl, annak fedezetét is megjelöljék a társadalombiztosítás keretein belül. Hasonlóan fontos, hogy a szakmai szervezetekkel ne csak az anyagi károk mérséklésére szülessen javaslat, hanem a rendelők és az ügyeletek újra növekvő forgalma miatt előálló problémák megoldására is.

Kiadó: Szabad Demokraták Szövetsége
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását