2024. április 26. - Ervin

Sztálin-derelye: Hűség a legjobb hagyományokhoz

Joszif Visszarionovics Sztálin képével és egy tőle származó idézettel díszítették a gyártók Oroszországban egy bizonyos fajta pelmenyi - húsos derelye - csomagolását, és a terméknek a Sztálini - Finom - derelye nevet adták.
2008. március 16. vasárnap 15:36 - Hírextra
A Moszkovszkij Komszomolec című lap beszámolója szerint a termék gyártója az Ajszberg cég, amelynek jelmondata így szól: Hűség a legjobb hagyományokhoz.

A celofánzacskón az egykori diktátor jóindulatúan és viszonylag fiatalon néz a világba, s a fénykép körül, vörös mezőben egy ötágú csillagban sarló és kalapács látható, valamint a következő felirat: "Az élet jobb lett, az élet vidámabb lett".

A furcsaságot Nyizsnyij Novgorodban fedezték fel figyelmes vásárlók, és újságírók hamar megállapították, hogy a forgalmazó boltok beszerzési listáján semmiféle Sztálini derelye, hanem csakis Finom elnevezésű áru található.

A gyártó szerint a termék nagyon kelendő.

A Komszomolszkaja Pravda úgy vélte, talán csak Sztálin halálának március 5-i 55. évfordulójáról akartak így megemlékezni a gyártók.

Sztálin 1922-től haláláig, 1953-ig volt a Szovjetunió Kommunista Pártjának főtitkára. Ő a fő felelős többek között a harmincas évek politikai terrorja következtében a gulag-táborokban és az éhínségek folytán elpusztult sok millió áldozatért, a személyi kultusz kiépítéséért a Szovjetunióban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását