2024. április 20. - Tivadar

Sajnálatos OCÖ jelenlét

Sajnálatosnak nevezte egy pénteki rádióműsorban a Fővárosi Bíróság elnökhelyettese, hogy a Magyar Gárda feloszlatásának ügyét tárgyaló bírósági peren megjelentek olyanok is, akik nem értenek egyet a gárdával, mert emiatt alakultak ki botrányos körülmények
2008. március 14. péntek 09:32 - Hírextra

"Megérkezett sajnálatos módon egy, a Magyar Gárda céljaival ellentétes célokat képviselő csoport is, és ebből alakult ki egyfajta vita, amelynek az eredménye az volt, hogy a rendőrséget igénybe kellett vegye saját biztonsági őrségünk, hogy nehogy véletlenül valamiféle további probléma keveredjen ki a dologból" - fogalmazott Szebeni László a közszolgálati rádió kora reggeli műsorában bejátszott nyilatkozatában, azt kommentálva, hogy szerdán a rendőrség közbelépésére volt szükség a bíróság épületében a Magyar Gárda perét kísérő botrányos események miatt.

A Fővárosi Bíróság elnökhelyettese azt is hangsúlyozta: a bíróságnak csak az a feladata, hogy a tárgyalóteremben megőrizze a rendet. Ott pedig - szavai szerint - nem történt semmi.

Szebeni László nem nevezte meg, melyik csoport megjelenése volt "sajnálatos". A rádió riportere úgy értelmezte a Fővárosi Bíróság elnökhelyettesének szavait, hogy azok Kolompár Orbánra, az Országos Cigány Önkormányzat elnökére vonatkoznak.

Kolompár Orbán szerdán úgy nyilatkozott az MTI-nek: azért akart bejutni a tárgyalásra, mert a bíróság nemcsak a gárdáról, hanem az egész magyarországi cigányságról is dönt, mert, ha feloszlatják a szervezetet, akkor egy békés, demokratikus ország jöhet létre. Az OCŐ elnöke a demokrácia és az emberi jogok lábbal tiprásának nevezte, hogy sem őt és társait, sem pedig a Magyar Gárdával egyet nem értő szervezetek vezetőit nem engedték be az árpádsávos kendőt viselők a Jobbik által életre hívott szervezet feloszlatását kezdeményező polgári per tárgyalására a Fővárosi Bíróságon.

Az ügyészség egyebek között azért kéri a Magyar Gárda feloszlatását, mert az egyesület működése a cigány népcsoport szabadságának és jogainak olyan fokú sérelmével jár, amely indokolja azt. Az OCÖ 70 ezer aláírást gyűjtött össze a Magyar Gárda ellen.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását