2024. április 28. - Valéria

Vezetékrekonstrukciót támogat a Főgáz Zrt.

A kerületek vezetésének politikai irányultságától függetlenül, ellenzéki és kormánypárti városrészeknek is közel 65 millió forintos támogatást nyújt idén a Főgáz Zrt. a fogyasztókért való együttműködés jegyében vezetékrekonstrukciós és fűtéskorszerűsítési
2008. március 13. csütörtök 16:20 - Hírextra

Bakonyi Tibor elmondta: a társasházakban a telekhatáron belüli gázvezetékek sok helyütt igen rossz állapotban vannak. Nincs pénzük ugyanis a társasházaknak a szükséges felújításokra és a rendszeres ellenőrzésekre. Emiatt a cég kénytelen időnként az élet- és vagyonbiztonság védelme érdekében szüneteltetni a gázszolgáltatást az érintett házakban.

A Főgáznak jelenleg hat kerülettel van szerződése a vezetékek felújításának támogatására, az alap- és a felszálló vezetékek rekonstrukciójának segítésére. Kiemelt programja a cégnek a fűtéskorszerűsítés támogatása is. A XV. kerülettel 2000-ben útjára indított program célja: a szociálisan rászorulókat segítsék abban, hogy átálljanak a korszerű, takarékos földgázfűtésre. A Főgáz vállalja, hogy a programban részt vevő kerületekben, az önkormányzatok által támogatásra javasoltaknak maximum 250 ezer forintot ad a cég a központi, 200 ezer forintot pedig az egyedi fűtési rendszerük korszerűsítéséhez.

Bakonyi Tibor az MTI kérdésére nem kívánta reagálni a Főgáz Zrt. esetleges privatizációjával összefüggő sajtóhírekre, hangsúlyozva, hogy ez a tulajdonos fővárosi önkormányzat kompetenciája.

A cég múlt évi osztalékának mértékéről sem nyilatkozott, mivel a társaság igazgatósága még nem tárgyalt erről. Megerősítette az MTI azon értesülését, hogy a múlt évre tervezett 5,4 milliárd forintnál várhatóan nagyobb lesz az osztalék mértéke.

A támogatási szerződések aláírásával egyidejűleg megnyitotta kapuit a Főgáz Zrt. új kiállítóterme az Andrássy út 64. szám alatt, ahol a földgázra épülő technológia XXI. századi fejlesztéseit mutatják be.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását